Deze nieuwsbrief is een uitgave van Stichting Klavertje 2. Wij houden onze vrienden, donateurs en andere geïnteresseerden graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Nieuws over Lotte en Roos, over het Ushersyndroom, onze stichting en over alle activiteiten & acties zullen wij altijd als eerste via de nieuwsbrief met jullie delen. Wil je meer weten over onze stichting, kijk dan op onze website of onze facebook-pagina
Onze eerste donatie
Geweldig trots zijn wij op onze eerste donatie. Simon Klaver, Gijs Druijf, Lotte Klaver, Roos Klaver en Linde Klaver hebben zaterdag 24 december namens het bestuur van Stichting Klavertje2 € 18.000,- geschonken aan Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Doofblindheid (SWODB). Dit deden zij in Groningen aan onder andere Nicole Kort, de voorzitter van SWODB. Dit geld komt ten gunste aan het onderzoek van het Radboud Universitair Medisch Centrum naar Usher Type 2a. Specifiek aan het onderzoek naar een 35-tal mutaties van het gen waaronder USH2A-c.2299del, het type Ushersyndroom waar Lotte en Roos aan lijden. Er was lokale pers bij, zij hebben een leuk stukje uitzending gemaakt dat hier kan worden bekeken (vanaf 3:52 min). Meer weten over dit baanbrekende onderzoek naar Usher type 2a? Kijk dan op de website van SWODB.
Onvergetelijke benefietavond
De grote Klavertje 2 Benefietavond was een mega succes!! Het heerlijke driegangendiner met Usher experience en het geweldige avondprogramma hebben hun werk gedaan; er is netto € 4.942,40 opgehaald. We bedanken graag Hal25 voor de perfecte locatie, Slagerij Eeken en IJssalon Firontina voor het heerlijke eten, Krijgsman drukwerk voor het drukken van de posters en flyers en natuurlijk Machteld voor haar indrukwekkende lezing, Mylou Frencken voor haar geweldige optreden en Tragische Figuren en Phoam voor hun inzet. Maar bovenal willen wij natuurlijk u allen die aanwezig waren bedanken.
Geweldige prestatie
Jan Wijn is een goede vriend van de familie. Hij liep op 16 oktober de marathon van Amsterdam voor Stichting Klavertje 2. Hierbij haalde hij € 923,55 op voor de stichting! We zijn mega trots!
Geweldig debuut NK indoorroeien 
AMSTERDAM - Roos vertelt: "Zaterdag 12 december deed ik mee aan het NK indoorroeien, de meeste mensen denken dan dat ik in een zwembad moet roeien maar nee, het is op een ergometer. Ik roei nu een half jaar in Alkmaar met veel plezier. Mijn coach zei dat ik mee moest doen aan het NK. Ik was erg zenuwachtig want ik wist echt niet wat ik kon verwachten. Ik had nog maar één keer eerder een wedstrijd gedaan maar die was buiten in een boot met z'n vieren. Deze keer was heel anders, ik moest het in mijn eentje doen. Dan kun je niet de anderen in de boot de schuld geven of zeggen dat het aan de boot of de wind of iets lag, want op een ergometer is het allemaal aan jezelf wat je neerzet. Ik had geen idee hoe hard ik kon vergeleken met de rest, dus het was allemaal heel eng. Je had voor mijn categorie twee heads, ik zat in de eerste head, deze was zo ingedeeld dat de beste wel bij elkaar zaten zodat ze goed tegen elkaar konden strijden. Omdat ik natuurlijk pas net op roeien zit, kent niemand in de roeiwereld mij. Dus ik zat in de eerste head waar de beste niet in zaten. Tijdens de start begon ik heel snel en stond ik al gelijk voor aan. De wedstrijd duurt 2 kilometer en die moet je zo snel mogelijk afleggen. Uiteindelijk heeft niemand me meer ingehaald en zat er best een stukje tussen de tijd van de tweede plek en mijn tijd.  Ik voelde dat ik niet genoeg concurrentie had om nóg meer te geven. In de tweede head zijn er dus vieren meiden voor mij geëindigd die goed aan elkaar gehecht waren. Ik ben natuurlijk echt super blij met het resultaat, ik kon het eigenlijk niet geloven. Al die energie die bij iedereen in de hele hal los kwam was echt te gek!
Blije winnaars loterij! 
ALKMAAR - 10 december: Hallo, wij zijn Kiki en Joy Haarman. Op de benefietavond voor stichting Klavertje 2 in oktober, heeft Kiki kaartjes gewonnen voor een concert van Typhoon. En ik (Joy) mocht met haar mee wat ik natuurlijk superlief vond! Dit was afgelopen vrijdag en we hebben het supergaaf gehad! Van te voren kenden we Typhoon niet en we waren allebei ook nog nooit naar een concert geweest, maar dat kon de pret niet drukken! Het was een superleuke avond en we hebben keihard meegezongen! Het was in de Ziggo Dome, supermooi! En omdat Typhoon op blote voeten op trad, noemde Kiki hem Tyvoet hahaha. Inmiddels zijn we fan, en we hopen dan ook zeker nog een keer naar een concert te gaan! Hiernaast nog een leuke foto, groetjes!
Lieve vrienden, familie, kennissen en volgers.
Kom jij per direct ons team versterken? Nu we na ruim een half jaar bestaan een stabiele stichting beginnen te worden, zijn we op zoek naar iemand die de PR functie binnen ons bestuur kan betrekken. Wil je iets goeds doen voor anderen, vind je het leuk om samen te werken en vind je het misschien nodig om je CV te verbeteren, dan willen wij jou!

Binnen het profiel van de functie vallen de volgende eisen:
  • Je bent een gemotiveerd persoon die initiatief toont.
  • Je beheerst goed de Nederlandse taal en kan dan ook zelfstandig foutloos publiceren.
  • Je kan als geen ander zelfstandig gebeurtenissen omzetten in mediaberichten.
  • Je bent een enthousiaste teamplayer.
  • Je bent bereid ongeveer twee keer per drie maanden bijeen te komen.
  • Je vindt het leuk om energie te steken in de activiteiten van de stichting in zowel een leidende als ondersteunende rol.
  • Ervaring met PR is een pré. 

Herken jij jezelf in bovenstaand bericht en voel jij je aangesproken? Mail dan naar st.klavertje2@gmail.com met een korte motivatie waarom jij denkt dat je geschikt bent.

Liefs namens het bestuur van Stichting Klavertje2,
Gijs Druijf
STEM OP STICHTING KLAVERTJE2
EFK Interim-management en advies ondersteunt overheids-en not-for-profitinstellingen bij financiële, administratieve en controlvraagstukken. Ieder jaar staat EFK Interim-management en advies een percentage van haar resultaat af aan een maatschappelijk relevant doel. Dit jaar zijn wij genomineerd samen met Voedselbank Gooi en Omstreken en Hospice Amandi. Door een e-mail te sturen naar hetgoededoel@efk.nl met daarin uw stem, hopen wij dat Stichting Klavertje2 zal worden gesteund. Stemmen kan tot 1 februari 2017
Het Servicehuis is een organisatie gevestigd in Alkmaar dat ondersteuning biedt aan organisaties die last hebben van tijdelijk personeelstekort of een gemis aan kennis bij een project. Ieder jaar staat Het Servicehuis een percentage van haar resultaat af aan een maatschappelijk relevant doel. Dit jaar is Stichting Klavertje2 één van deze genomineerden samen met Voedselbank Gooi & Omstreken en Hospice Amandi. Het doel wordt door middel van een stemming van de relaties en klanten van Het Servicehuis gekozen. Wil je meer weten over Het Servicehuis, bekijk dan de website.
 

Belastingvoordeel door ANBI-status
De Belastingdienst heeft Stichting Klavertje 2 aangewezen als “algemeen nut beogende instelling” (ANBI). Deze ANBI-status betekent dat er fiscale voordelen zijn, zowel voor Stichting Klavertje 2, als voor u als donateur.

De Stichting hoeft geen schenkingsbelasting af te dragen over donaties. Uw schenking komt zo volledig ter beschikking van onze doelstelling. Een prettige gedachte voor iedereen!

Voor donateurs zijn schenkingen aftrekbaar van de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Daar zijn wel een paar spelregels aan verbonden. Alles daarover is te vinden op de website van de belastingdienst. 

Namens het bestuur van Stichting Klavertje 2 wensen wij jullie allemaal prettige feestdagen en een voorspoedig 2017. 
Onze contactgegevens: 
st.klavertje2@gmail.com
www.stichtingklavertje2.nl
facebook: Stichtingklavertje2