Nieuwsbrief // juni 2016
Omdat Roos nu al problemen ondervindt tijdens het hockeyen heeft zij besloten om na dit seizoen te stoppen met haar passie. Roos speelde 4 juni haar laatste wedstrijd bij Pinoké en dit mocht natuurlijk niet ongemerkt blijven; Robbert Kemperman stond in de kleedkamer opeens naast haar en hij heeft gedurende de wedstrijd gecoacht. Daarnaast had Roos al haar vertrouwde fans meegenomen om de dag voor haar onvergetelijk te maken. MB1 won die dag met 4-1 van Schaerweijde en Roos maakte in de laatste minuut nog een doelpunt.
De hockeyteams van Alkmaar MB4, Alkmaar MB7, Alkmaar JB1, Haarlem MC6, Scharweijde MB1, Nijmegen MB1 en Amsterdam MB1 hebben een actie verzonnen voor het ophalen van geld door het maken van zoveel mogelijk doelpunten! Deze teams samen hebben een prachtig bedrag opgehaald voor Stichting Klavertje2.
Charlie van der Hoeden (het neefje van Lotte en Roos) van 9 jaar heeft in maart geschaatst voor Stichting Klavertje2 en hij heeft hier maar liefst 400 euro mee opgehaald! We zijn heel trots op hem!
Elke woensdag hebben we een plekje op de braderie in Egmond waar we zoveel mogelijk geld ophalen voor Lotte en Roos. Op de foto verkochten we bijvoorbeeld ook zelf gebakken en beschilderde potten. 
Op zondag 19 juni stond de stichting bij De Hout op stelten, hier hebben we allemaal spulletjes waaronder potjes met klaverplantjes en stenen met klavertjes erop geschilderd, verkocht! Het was een heerlijke dag!
Stichting Klavertje2 is de laatste tijd bekend geworden in de media, RTV Noord-Holland was aanwezig bij de laatste wedstrijd van Roos en ze hebben een mooie reportage gemaakt die je kunt bekijken via deze link: http://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/roos-15-stopt-met-tophockey-omdat-ze-blind-wordt
Op 8 juli gaan Roos en haar vriendinnen fietsend naar Parijs om aandacht te vestigen op dit zeer zeldzame Ushersyndroom. Voordat ze vertrekken vanaf hun school in Bergen, de Berger Scholengemeenschap, wordt er een lied opgedragen. Cabaretière Mylou Frencken en zanger Sjors van der Panne (finalist Voice of Holland) lanceren het nummer ‘Kun jij me dragen?’ om 14:00 uur. Overige muzikanten die aanwezig zijn om het lied te brengen zijn Maan (Voice of Holland) en toetsenist Galeyn Tenhaeff. Het lied is vanaf 8 juli te downloaden via iTunes en Spotify. Meer informatie staat op de Facebookpagina van Stichtingklavertje2. Jullie zijn natuurlijk allemaal uitgenodigd om te komen kijken!!
De fietstocht komt eraan! Inmiddels hebben Roos en haar vriendinnen er al vele kilometers training op zitten. Op vrijdag 8 juli vertrekken Roos en haar vriendinnen vanaf Bergen op hun tocht en ze hopen op vrijdag 15 juli onder de Eiffeltoren aan te komen. Steun de meiden! Stort met een gul hart via onze actie op Whydonate via onderstaande link. Laat de meiden niet voor niks naar Parijs fietsen. Maak mogelijk dat er tijdig een behandeling wordt gevonden zodat bij Lotte en Roos het licht niet uit hun ogen verdwijnt. 
http://www.whydonate.nl/fietstocht-naar-parijs/project/

We willen de Waard nogmaals heel erg bedanken voor de super fietskleding voor de fietsmeiden!
Wij zouden het fantastisch vinden als mensen zelf activiteiten bedenken voor Stichting Klavertje2. Zelf verzonnen acties voor de stichting zijn altijd welkom en als je hier nog een helpende hand bij nodig hebt, kun je een berichtje sturen naar st.klavertje2@gmail.com.
Onze contactgegevens: 
st.klavertje2@gmail.com
www.stichtingklavertje2.nl
facebook: Stichtingklavertje2