Deze nieuwsbrief is een uitgave van Stichting Klavertje 2. Wij houden onze vrienden, donateurs en andere geïnteresseerden graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Nieuws over Lotte en Roos, over het Ushersyndroom, onze stichting en over alle activiteiten & acties zullen wij altijd als eerste via de nieuwsbrief met jullie delen. Wil je meer weten over onze stichting, kijk dan op onze website of onze facebook-pagina
Documentaire: Voor het donker wordt
Dinsdag 12 maart komt de documentaire Voor het donker wordt over Lotte en Roos op NPO3. Voor deze documentaire zijn Lotte en Roos twee jaar lang gevolgd nadat zij de diagnose Ushersyndroom kregen. De documantaire laat onder andere de reis naar Finland zien, waar Lotte en Roos Het Noorderlicht opzoeken. Het resultaat is prachtig geworden! Wij hopen dat de documentaire veel bekendheid zal geven aan het Ushersyndroom. Roep vooral al je vrienden op om te kijken!.

Afgelopen weekend stonden Lotte en Roos al paginagroot in het Parool, klik hier voor een link naar het artikel.  

Voor het donder wordt is dinsdag 12 maart 2019 21:20 uur op NPO3. 
De Cold Classic Car Experience
Gertjan de Reus doet samen met zijn vriend Rob de Vries mee aan De Cold Classic Car Experience. Deze ging op zondag 3 maart van start. Hierin gaan zij met een auto die ouder is dan 30 jaar een rit maken door het robuuste en besneeuwde landschap van Noorwegen en Zweden. Hiermee halen zij geld op voor het goede doel, dat dit jaar Stichting Klavertje 2 is. De mannen hebben nu al meer dan 6.000 euro opgehaald!! De reis is hier te volgen. 
Halve marathon van Egmond
Anna Hulsebosch heeft op zondag 13 januari 2019 door weer en wind de Halve marathon van Egmond gelopen. Ze heeft zelfs haar beste tijd uit 2016 met 10 seconden verbeterd. Anna liep dit jaar voor Stichting Klavertje 2 en ze haalde hiermee 136,10 euro op voor de stichting. We willen Anna nogmaals heel erg bedanken!
Kerstmarkt Rotary Bergen
Zondag 9 december organiseerde de Rotary Bergen de kerstmarkt van Bergen bij de Ruïnekerk. Gedurende de dag mocht Stichting Klavertje2 de voorlopige opbrengst in ontvangst nemen: Al €15.062,- en dit wordt dus nog meer.

De Rotary Club van Bergen organiseert elk jaar de Kerstmarkt van Bergen en kiezen elk jaar een goed doel waar de opbrengst naar toe gaat. Het goede doel van 2018 was Klavertje2 en daar zijn wij onwijs blij mee!

Sponsoractie Mastermate
Culinair Plaza Alkmaar heeft zijn hoofdsponsors opgeroepen om een goed doel te steunen. De Alkmaarse vestiging van technische groothandel Mastermate heeft Stichting Klavertje 2 uitgekozen als eindejaarsdoel. Ze hebben hiermee 2000 euro geschonken aan de stichting!

Actie Basisschool de Kring
Basisschool de Kring in Alkmaar organiseerde een ontzettend leuke actie voor Stichting Klavertje 2. Alle klassen organiseerden samen een winkelcentrum waar elke klas zijn eigen winkel had. Zo was er bijvoorbeeld een restaurant, een winkel met groentetuintjes van de Albert Heijn, een winkel met beschuit met muisjes en een gedichtenwinkel. Dit leuke initiatief leverde het prachtige bedrag op van 1900 euro!! We willen Basisschool de Kring nogmaals bedanken.

Ambassadeur 
 
Stichting Klavertje 2 haar eerste ambassadeur! Cabaretiere, tekstschrijver én bardame uit de televisiequiz Met het mes op tafel: Mylou Frencken!

Mylou heeft al jaren een speciale band met Lotte en Roos. Zij wil dan ook graag iets betekenen voor Stichting Klavertje 2 en samen meer bekendheid genereren aan het Ushersyndroom.

In 2016 deed Mylou al haar eerste 'onofficiële' stap richting het ambassadeurschap; zij schreef, speciaal voor Lotte en Roos, het nummer 'Kun jij mij dragen?'. Wij zijn heel erg blij dat zij nu officieel ambassadeur is! Klik hier om 'Kun jij mij dragen?' te luisteren. Welkom Mylou! 
Tennistoernooi 2019
Het jaarlijkse Klavertje 2 tennistoernooi wordt ook dit jaar weer georganiseerd. De voorbereidingen zijn volop in gang, maar houdt zondag 13 juli 2019 alvast vrij in de agenda. Meer informatie volgt. 
KOM IN ACTIE!
Kom je net zoals Jan en Charlie in actie voor Stichting Klavertje 2? Ga je bijvoorbeeld binnenkort meedoen aan een hardloopwedstrijd, sportieve wandeltocht, hockeytoernooi? Zoek dan sponsors voor jouw sportieve prestatie en doneer het binnengekomen sponsorgeld aan Stichting Klavertje2. Op onze website staan al veel voorbeelden van acties die de afgelopen tijd zijn gedaan of binnenkort plaatsvinden. Laat je inspireren! We helpen je graag met flyers waarin uitleg staat over het Ushersyndroom. We hebben ook sportshirts met de opdruk van Klavertje2 zodat je tijdens het evenement kunt laten zien voor welk goed doel je meedoet. Als je interesse of vragen hebt, kun je altijd contact opnemen via onze website. 
Sponsoren
Wij willen onze trouwe sponsoren nogmaals bedanken!
Onze contactgegevens: 
st.klavertje2@gmail.com
www.stichtingklavertje2.nl
facebook: Stichtingklavertje2